Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται με τοπική αναισθησία, χωρίς κανένα αίσθημα πόνου από τον ασθενή. Εφόσον όμως το επιθυμεί ο ίδιος, η εξέταση μπορεί να πραγματοποιηθεί και με ήπια νάρκωση (μέθη), προς αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου ενοχλήματος.

Μια ειδική κεφαλή υπερήχων, καλυπτόμενη με λιπαντική αλοιφή, εισάγεται στο ορθό και με τη χρήση υπερηχογραφικού μηχανήματος υψηλής ευκρίνειας, καθίσταται δυνατή η απεικόνιση υπόηχων (ύποπτων) περιοχών στο παρέγχυμα του προστατικού αδένα.

Με τη βοήθεια μιας ειδικής βελόνας, η οποία προσαρμόζεται στο αυτόματο εργαλείο (πιστόλι βιοψίας), λαμβάνονται κύλινδροι προστατικού ιστού αστραπιαία και ανώδυνα για ιστολογική εξέταση. Με τον τρόπο αυτό εκτελείται μια χαρτογραφημένη λήψη τεμαχιδίων, λαμβάνοντας μέριμνα για την όσο το δυνατόν ευρεία σάρωση των προστατικών λοβών.

Περισσότερα...

Το Ρομποτικό Χειρουργικό Σύστημα daVinci αποτελεί την υψηλότερη τεχνολογική εξέλιξη στο χώρο της Ρομποτικής Χειρουργικής. Eίναι σχεδιασμένο για τη διεκπεραίωση λεπτών χειρουργικών επεμβάσεων με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Τα πλεονεκτήματά του είναι η  χειρουργική ακρίβεια, η τρισδιάστατη απεικόνιση του χειρουργικού πεδίου, η απόσβεση του τρόμου των χεριών, ο περιορισμός της απώλειας αίματος, η ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου, καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, μικρότερος χρόνος νοσηλείας και ταχύτερη ανάρρωση και επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...